Het startsein van het Naardens Carnaval wordt ieder seizoen gegeven door de grote optocht door Naarden met vele groepen, praalwagens en muziekkorpsen. Deelnemers zijn ruim voor de carnaval al bezig met het bouwen van de mooiste karren. Tijdens de optocht nomineert een vakkundige jury de deelnemende groepen en wagens. Aan het einde van de optocht wordt de sleutel van de stad Naarden door onze burgemeester overhandigd aan Prins Ravel.

   Prijzen 
Naast de eerste, tweede en derde prijs, zijn er ook prijzen te winnen voor onder andere leukste nieuwkomer, mooiste loopgroep, origineelste Individueel etc.

klik hier voor meer informatie over de te winnen prijzen en de winnaars van voorgaande jaren.

 

Aanmelden als deelnemer
Iedereen mag meedoen aan de optocht, denk aan het bouwen van een kar met familie, collega’s uit de buurt, een vereniging of werkkring. De Vestingnarren zijn altijd bereid om te helpen met ideeën, materiaal en eventueel een ruimte om iets moois te bouwen. Kun je niet deelnemen, dan vragen wij je verkleed langs de route van de optocht te staan om zodoende toch het echte carnavalsgevoel te krijgen! Voor aanmelden klikt u hier om het aanmeldingsformulier te downloaden. Deze kunt u mailen naar: optocht@vestingnarren.nl (ook voor vragen kunt u bij dit mailadres terecht). 

De optocht sponsoren? Klik hier voor meer informatie.